Slaapkamer make-over part I

Tijd voor een nieuw DIY project! Je moet toch wat in deze tijd hè? Lees verder voor deel I van mijn slaapkamer make-over.

Ongeveer anderhalve maand geleden ben ik begonnen met klussen in huis. Ik werd elke dag wakker in een onafgemaakte slaapkamer en hier was ik ontzettend zat van. Het behang hing half van de muur en er hing nog geen fatsoenlijke lamp. DUS, handen uit de mouwen en aan de slag!

Ennn we gaan los!

Nadat ik m’n bed aan de kant had geschoven, ben ik begonnen met het weghalen van het behang. Deze muur was hier eigenlijk nog niet geschikt voor, door alle oneffenheden. Toch zat het er best aardig op. Thanks pa! Het liefst had ik deze muur gestuct, maar daar waag ik mijzelf maar niet aan. Ik heb daarom gekozen voor structuurverf, dát kan ik wel zelf! Ik had nog voorstrijk en structuurverf over van m’n andere slaapkamer (walk-in closet) en dat was gelukkig net genoeg voor deze muur.

Op de linker foto zie je hoe de slaapkamer er uitzag en op de rechter foto is de structuurlaag al voorzien van kleur.

before after

Eindelijk kleur aanbrengen

De muurverf die ik gebruikt heb is de kleur diepblauw (blauwgroen) van de Gamma. De verf was daar in de aanbieding. ? De lange muur had een aantal lagen nodig door de structuurverf. De muur bij de ramen kon ik met dezelfde pot ook nog meenemen.

muurverf

Het leek mij mooi om de deur, de plinten, de radiator en de TV kast in (nagenoeg) dezelfde kleur mee te lakken. Hiervoor heb ik de diepblauwe lakverf gebruikt.

Mijn slaapkamer is niet heel groot en je zou dan misschien eerder voor lichte kleuren gaan. Persoonlijk vind ik dat erg saai. Daarnaast vind ik het prettig dat de slaapkamer donker is. Je wil er tenslotte lekker kunnen slapen! Wat doe je anders in een slaapkamer? Ik zou het niet weten.. Vandaar dat ik er ook voor heb gekozen om de kast mee te verven in dezelfde kleur als de muur. Dit oogt rustig en het is fijn om tegenaan te kijken.

Netflix and chill

De kast heb ik ooit ergens bij een kringloop gekocht en stond zelfs op m’n slaapkamer toen ik nog bij m’n ouders woonde in Roden. Het is een vrij oud kastje, maar doet het nog prima in z’n functie als TV kast. Nu helemaal in een nieuwe frisse kleur! Ik heb geen duidelijke before foto gemaakt van de kast als geheel.

before work in progress

Stof verven kan ook!

textielverfIk heb zelfs de gordijnen die al in m’n slaapkamer hingen geverfd in dezelfde kleur als de muur. Voorheen waren de gordijnen in een soort legergroene tint, wat niet heel mooi is tegen het andere groen als je het mij vraagt. Ik heb de gordijnen geverfd in de wasmachine met textielverf van Dylon in de kleur Emerald Green. Super makkelijk! Je hoeft zo’n pot alleen maar in je wasmachine te leggen op de stof en een 40° wasprogramma te draaien. De gordijnen komen overigens bij de Ikea vandaan. Ik denk dat ze zijn uitverkocht want ik kan ze niet meer op de website vinden.

Wall of fame (shame?)

Om de slaapkamer nog wat meer aan te kleden leek het mij leuk om iets van decoratie op de donkere wand te hangen. Na een avondje Pinterest kwam ik op het idee om lege lijsten in dezelfde kleur als de muur op te hangen. Ik heb allerlei lijsten verzameld via Marktplaats, Facebook Marketplace. Daarnaast had ik nog van alles in huis wat ik verzameld heb bij verschillende kringloopwinkels. Ik heb het glas en de achterkantjes uit de lijsten gehaald, daarna het hout ontvet, geschuurd, gelakt en vervolgens opgehangen aan de muur. Ik denk dat ik de lijsten op den duur nog ga vullen met iets, maar ik weet nog niet wat.. stay tuned. ☺️

Pretty in Pink

Voor de andere twee muren heb ik gekozen voor krijtverf in een oudroze kleur. Deze verf komt ook bij de Gamma vandaan en is de kleur Precious Pink van de serie Wood & Wall. Aan deze kant heb ik de plinten gelakt in een roze tint. Het is een iets lichtere kleur dan de muur, maar close enough 😉 De verf die ik hiervoor heb gebruikt is de Flexa zijdeglans lak in de kleur oudroze.

krijtverf

Het licht gezien

Nu de muren en ALLES in de slaapkamer een nieuw likje verf heeft gekregen is het tijd om de lampen op te hangen. Dit vind ik erg leuk om te doen omdat het geheel dan van “bouwput” ineens omgetoverd wordt in een gezellige ruimte. Aan het plafond heb ik een hanglamp van de Kwamtum opgehangen. And then there was light! ? Om de boel af te werken heb ik een kabelgoot en een blindplaat aan het plafond bevestigd.

Voor de bedlampen boven de nachtkastjes heb ik gekozen voor twee wandlampen van de Leen Bakker. Ik heb beide lampjes op de muur bevestigd en nu is het zaak om ervoor te zorgen dat ze het ook doen.

To be continued..

Het begin is er! De volgende stap is het bed terug plaatsen, de twee nachtkastjes opknappen en zorgen dat de wandlampjes het doen. Als dat gedaan is plaats ik nog wat decoratie, misschien een plantje.. en kan eindelijk het bed worden opgemaakt. Hoe ik dat ga doen kan je binnenkort lezen in part II van mijn slaapkamer make-over. Bye!

13 april 2021
Categorie: DIY, Klussen

5 comments:

Marjan:
Wat leuk Laura, om mee te lezen met jou DIY klus! Prachtige kleuren heb je gekozen en echt een goed idee, oude fotolijstjes in dezelfde kleur meeverven! Ik wacht op deel 2. Succes!
Geplaatst om op 19:19
Henriette:
Niet alleen een mooi verhaal, maar ook een mooie kamer ☺️
Geplaatst om op 07:56
Gerrit:
Mooi verhaal, ben benieuwd naar deel II👍🏻
Geplaatst om op 07:29
Berrie:
Wauw, crea en mooi ja
Geplaatst om op 19:43
Carolien:
Echt mooi geworden, Laura! En leuk geschreven ☺️
Geplaatst om op 17:55

Plaats een comment: