Christmas surprise-party: DIY project voor Sinterkerst

Het was weer zo ver. De spanning van het lootjes trekken, the mystery of who gets who en het showen van je creatieve skills bij het knutselen van je surprise.

Misschien een beetje laat om een DIY surprise project te plaatsen, maar ik doe het toch omdat er zoveel werk in zat. Het ziet er natuurlijk ook super fancy uit, laten we eerlijk zijn 😉

Samen met drie vriendinnen had ik een gezellig avondje gepland. Iedereen trekt een lootje en je maakt één surprise, je kent het wel. Ik had direct het idee om een kijkdoos te maken (lekker origineel) waarin je ziet dat iemand dik aan het party-en is. De vriendin in kwestie is niet zozeer een écht feestbeest, maar ik kan me nog wel wat leuke avondjes met haar voor de geest halen.

Rondje stad

Ter voorbereiding heb ik een rondje stad gedaan om alle cadeau en knutsel inkopen te doen. Ik ben langs verschillende kringloopwinkels geweest, daarnaast naar Søstrene Grene, Flying Tiger, SoLow, Action en een slijterij. Die laatste was natuurlijk om een aantal mini drankflesjes te kopen.

Wat heb ik o.a. allemaal gekocht/verzameld?

 • Decoratiepapier, kaftpapier en crêpepapier
 • Ronde spiegel
 • Mini kerstboompje
 • LED-lampjes
 • Een mini WC
 • Barbie
 • Stickers
 • Allerlei plastic eten
 • Wodka flesjes
 • Discobol
 • M&M’s

Knippen en plakken

Om te beginnen heb je natuurlijk een goede doos nodig. Ik zocht er eentje die hoog genoeg was om een zittende Barbie in kwijt te kunnen. Daarnaast moest er een losse deksel op zitten zodat je de doos ook van bovenaf kon bewonderen. Helaas kon ik geen kant en klare doos vinden die geschikt was, dus heb ik een doos uit elkaar gehaald en op maat gemaakt. Oh ja, vergeet er vooral geen gat in te knippen.

Het minder leuke gedeelte

Ik heb voor het bedekken van de binnen- en buitenkant verschillende soorten decoratie papier, kaftpapier en crêpepapier gebruikt. Om het doorkijkgat een beetje af te werken heb ik een extra stuk karton opgerold en beplakt.

Party deco

Eindelijk is de doos wat opgelapt. Nu kan het leuke werk beginnen! Als eerst heb ik een spiegel op de bodem geplakt met speciale lijm bolletjes. Dit heb ik gedaan omdat er straks LED-lampjes bij komen en een mini discobal. Samen geeft dit een leuk effect. In één van de kringloopwinkels in de buurt heb ik een klein kerstboompje gekocht. Hier heb ik de bovenkant van afgeknipt en vervolgens een LED-lampjes snoer omheen geslagen.

Nu kan het leuke werk beginnen!

Op zolder had ik nog een doos met naakte Barbie’s liggen. Hier kon ik mooi één van gebruiken. Ik zou niet weten waar alle kleertjes zijn gebleven. Heel vreemd dit. Misschien is daar ook een leuk feestje geweest 😉 Ik vond het toch wel zo netjes om deze Barbie aan te kleden, ze moet tenslotte een vriendin voorstellen. Deze vriendin draagt altijd een knotje, dat móest dus per se verwerkt worden in de surprise. Met een rode en zwarte viltstift heb ik uitgelopen make-up op haar gezicht getekend. Achter de Barbie heb ik een mini WC geplakt. Zo zit ze er mooi dichtbij, mocht dit nodig zijn..

There ain’t no party like..

Om het feest compleet te maken heb ik her en der wat wodka flesjes geplaatst. Van veel drinken ga je ook veel snacken, vandaar al het eten. In het WC potje heb ik M&M’s gegooid, dit moet braaksel voorstellen. Verder heb ik zelfs nog een vetplantje toegevoegd. Vond ik leuk 🙂

Bijna klaar! Helaas moest ik zelf een deksel maken van overbleven karton. Dit was weer minder leuk om te doen. De deksel is beplakt met licht doorschijnend crêpepapier en een snoertje met LED-lampjes. Als finishing touch heb ik de discobol aan het “plafond” geplakt.

Tadaa! Een toffe kijkdoos met veel detail, al zeg ik het zelf. Hij is diezelfde avond nog goed ontvangen en de flesjes Wodka zijn niet op gegaan.

P.S. Haar cadeau was een Bol.com cadeaukaart, die zie je wel ergens in de kijkdoos geplakt. Dat stond in haar gedicht beschreven, maar dat verhaal zal ik jullie besparen.

26 december 2019
Categorie: DIY

Er zijn nog geen comments bij dit bericht. Waar wacht je op? 🙂

Plaats een comment: