Recept: Oreotaart met witte chocolade – & karamel zeezout mousse

Ter ere van mijn 33e verjaardag heb ik twee heerlijke taarten gebakken. 🎂 Een Oreotaart met witte chocolade – & karamel zeezout mousse en een traditionele appeltaart. In dit bericht zal ik het recept met je delen voor de Oreotaart, welke is geïnspireerd door deze taart van ohmyfoodness.nl. Voor het maken van de appeltaart heb ik dit recept van Miljuschka gevolgd. Beide waren erg goed gelukt al zeg ik het zelf. 😉

In het originele recept van de Oreotaart wordt een springvorm gebruikt van 20 centimeter. Ik heb een springvorm van 24 centimeter gebruikt en alle ingrediënten uit het recept verdubbeld.

Ingrediënten

400 gr Oreo Classic
200 gr Oreo Snowy Enrobed White
90 gr roomboter
400 gr witte chocolade
500 gr karamel zeezout melkchocolade
850 ml slagroom
2 el kristalsuiker
8 gr bourbon/vanillesuiker

Instructies

 1. Bekleed je springvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
 2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel 290 gr Oreo Classics in een keukenmachine of foodprocessor. Mix de kruimels met de boter in een beslagkom. Stort deze in de springvorm en druk de mix aan met een lepel tot je een mooi gevormde bodem krijgt. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast.
 3. Smelt de witte chocolade au bain-marie voor de eerste laag van de taart. Weet je niet hoe dat moet? Klik hier voor een eenvoudige uitleg. Het is trouwens heel handig om hier een speciaal pannetje voor te gebruiken of in elk geval een pannetje met een steel. Ik gebruikte een bakje zonder steel en dat werd een kliederboel!
 4. Klop 400 ml slagroom los samen met 1 el kristalsuiker en de helft van de vanillesuiker. Voeg de witte chocolade hier beetje bij beetje aan toe.
 5. Stort alle witte chocolade in de springvorm en strijk het glad. Zet de springvorm weer even in de koelkast tot je de volgende laag gaat storten.
 6. Smelt 400 gr karamel zeezout chocolade au bain-marie voor de tweede laag van de taart.
 7. Klop hiervoor ook 400 ml slagroom los met weer 1 el kristalsuiker en de ander helft van de vanillesuiker. Voeg de karamel zeezout chocolade hier beetje bij beetje aan toe.
 8. Stort de chocolade in de springvorm bovenop de andere laag. Strijk het geheel weer glad en zet de springvorm in de koelkast en laat deze een nachtje staan.
 9. Haal de volgende dag de springvorm voorzichtig van de taart af.
 10. Versier de bovenkant van de taart met zoveel Oreo’s als je wilt. Ik heb alles wat ik had erop gegooid (en er een klein beetje van gesnoept… 🤤)
 11. De overgebleven karamel zeezout chocolade (100 gr) en slagroom (50 ml) is voor de ganache boven op de taart. Smelt de chocolade en voeg deze toe aan de losgeklopte slagroom. “Gooi” het mengsel bovenop de taart met een lepel in een paar snelle bewegingen.
 12. Genieten maar!

 

12 januari 2022
Categorie: Recepten

Er zijn nog geen comments bij dit bericht. Waar wacht je op? 🙂

Plaats een comment: