Balkon tuintje

Afgelopen zomer ben ik druk bezig geweest om mijn balkon op te leuken. Ik ben nog niet eens klaar en de zomer is al voorbij! Jammer genoeg heb ik er niet erg van kunnen genieten. Hopelijk wordt dat volgend jaar anders, want ik heb nog veel meer plannen voor mijn balkon tuintje.

Het leek me toch leuk om alvast wat veranderingen te delen op deze nog best wel zonnige dag. Daarnaast werd het weer eens tijd om een iets nieuws te posten.

Before

Op de onderstaande foto’s zie je hoe mijn balkon er voorheen uitzag. Deze foto’s zijn van 29 mei. Ik had net wat plantjes van mijn vader gekregen.

Plantjes plaatsen πŸ€

Ik ben begonnen met het ophangen van drie planten/bloembakken van de Hornbach aan de rand van het balkon. Deze heb ik vervolgens gevuld met potgrond en verschillende plantjes; lavendel, oregano, aardbeien, munt en bieslook.
De lavendel heeft het helaas niet overleefd door alle rainy days! 😒 Deze heb ik later vervangen door basilicum.

Tomatenplant πŸ…

Omdat het nog niet genoeg was heb ik ook nog een aantal tomatenplantjes in een pot op de hoek van mijn balkon geplaatst. De linker foto is gemaakt op 30 mei en de rechter op 7 juni.

Deze is inmiddels aardig gegroeid! Dit kun je zien op de volgende twee foto’s die zijn gemaakt op 22 september. Deze tomaatjes eet ik af en toe in de ochtend. Het is erg lekker door een omelet met paprika, ui en basilicum (deze laatste natuurlijk ook van het balkon). 🍳

Mooi blauw

Ergens vorig jaar heb ik een klein tafeltje voor buiten gekocht via Marktplaats (deze zie je op de derde en vierde foto uit deze post). Het tafeltje was erg lelijk geworden door het weer. Ik heb het schoongemaakt met warm water gemixt met soda. Omdat de kleur er helemaal uit was leek het me erg leuk om het tafeltje een nieuwe kleur te geven. Lekker fel blauw! πŸ’™ Natuurlijk heb ik het hout van tevoren eerst ontvet en geschuurd.

Nog meer kleur 🌸

Ik heb het tafeltje aangeschaft zodat ik extra plek zou hebben voor leuke plantjes en bloemen. Op de foto zie je een paar mini, petunia’s, viooltjes en een hangplantje waar ik de naam van ben vergeten. Als jij weet wat het is, zeg het me.. 😌

De lantaarn op de foto heb ik ergens gratis vandaan gehaald. Deze was roze toen ik ze kreeg. Ook leuk, maar ik ging toch voor een andere kleur. Er hoort nog een kleinere versie bij. Ik zal hier in één van de volgende blog posts een paar foto’s van plaatsen.

After

Hier zie je de meest recente foto’s van mijn balkon. Ik word er erg blij van!!

 

Bij de volgende foto ronde van mijn balkon zal ik je de rest laten zien. Ik heb nog veel meer veranderd! 😊

 

11 oktober 2021
Categorie: DIY, Make-over

Er zijn nog geen comments bij dit bericht. Waar wacht je op? πŸ™‚

Plaats een comment: